Professional Repertoire in Computional Thinking

Slider

Het PRiCT-project staat voor Professioneel Repertoire iComputational Thinking.
PRiCT is een project om het lesgeven op het gebied van “Computational Thinking” op scholen in Gelderland te bevorderen. Computational Thinking is het procesmatig (her)formuleren van problemen en dit op een zodanige manier dat het mogelijk is om met computertechnologie het probleem op te lossen.

In dit project werkt STRvN samen met een aantal partijen namelijk;

Techniekcentra regio Nijmegen
Technieklokalen uit Wijchen, Beuningen, Druten en Nijmegen ondersteunen in de klas bij de lessen Computational Thinking. 
Daarnaast geeft Junior Technovium Nijmegen de workshops over Computational Thinking en helpt bij het leren kennen van de micro:bit.

HAN_
HAN_ ondersteunt bij de implementatie van Computational Thinking in het onderwijscurriculum op de scholen. In de workshops begeleiden zij de docenten met het differentiëren en implementeren van lesmateriaal over dit thema.

NXP
NXP betrekt meer Hi-tech en ICT bedrijven voor de invulling van de “community” aan de industriële kant. Daarnaast geven ze ook ondersteuning aan het project waar nodig is.

STRvN
STRvN coördineert het project en zet de benodigde kennis en menskracht van de vier aangesloten techniekcentra in. Tevens streeft STRvN er naar om extra vrijwilligers in te zetten op de scholen als ‘klasse-assistenten’ van de Leerkracht.

Het doel is een volledige en duurzame integratie van Computational Thinking in het onderwijs curriculum op te zetten. Einde van het project (eind 2021) zijn er 20 scholen in de regio die kennis hebben gemaakt met micro:bit en hebben ze door middel van deze mini computer kennis opgedaan in het programmeren.

In september 2019 zijn we gestart met 4 PO scholen en 5 VO scholen de eerste carrousel. De scholing is voortvarend van start gegaan. Helaas is door COVID het programma anders gelopen dan verwacht. Scholen moesten een tijd onderwijs op afstand geven en de techniekcentra en NXP konden niet meer naar de scholen toe.

In het schooljaar 2020-2021 hebben er 7 PO-scholen uit de regio deelgenomen aan het project. Ook hier gooide Covid roet in het eten en heeft alle scholing online plaatsgevonden en zijn er geen workshops met technieklokalen of NXP-experts in de klas geweest.
De deelnemende scholen hebben samen lesmateriaal gemaakt. Dit materiaal is vanzelfsprekend openbaar en te vinden op de website: www.maakhetmetcode.nl

Schooljaar 2021-2022 wordt nog afgetrapt met 4 PO-scholen uit Nijmegen en omgeving. In totaal hebben dan de beoogde 20 scholen deelgenomen.

Wilt u meer over het project weten, neem dan contact op met STRvN, info@maakhetmetcode.nl.