Techniekdag Wijchen groot succes

Op vrijdag 5 april 2019 was alweer de 10e techniekdag Wijchen. Op deze techniekdag zijn plusminus 450 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Wijchen aan de slag gegaan met techniek. De dag bestond uit twee delen, namelijk de ontwerpen die de leerlingen op school hebben gemaakt voor de inrichting van “Tussen Kasteel & Wijchens Meer.” Deze werden op deze dag ook beoordeeld en tentoongesteld. Vervolgens verzorgden bedrijven uit de regio voor 25 workshops. Denk hierbij aan solderen, figuurzagen, 3D printen, LEGO-mindstorms, progammeren met Scratch en nog veel meer.

Tijdens de techniekdag zijn er drie scholen die de ontwerpen voor “Tussen Kasteel & Wijchens Meer” aan de Raad van de gemeente Wijchen mogen presenteren. Het gaat hier om de Heilig Hartschool, Hernen, de Paschalisschool en de Viersprong uit Wijchen.

De techniekdag in Wijchen heeft als doel om jongeren te interesseren voor techniek, zodat deze jongeren voor een toekomst in de techniek kiezen. Door de jongeren op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met diverse technieksoorten en bedrijven kunnen we dit doel realiseren.