STRvN

Talentontwikkeling door innovatief onderwijs

Op de toekomstige arbeidsmarkt zijn techniek en het beheersen van 21e-eeuwse vaardigheden noodzakelijk om succesvol deel te kunnen nemen aan de snel veranderende maatschappij. Op basisschool De Lanteerne in Nijmegen krijgen kinderen, met subsidie van de provincie, innovatief onderwijs. Centraal staat het ontwikkelen van talent vanuit een uitdagende en veranderbare omgeving.

Tijdens een werkbezoek van het team Onderwijs en Arbeidsmarkt van de provincie gaf directeur Hans Thissen tekst en uitleg. ‘De kern is dat talentontwikkeling op heel jonge leeftijd begint. Tot je zevende jaar kun je écht geprikkeld worden.’ Kinderen worden enthousiast gemaakt voor techniek en leren kritisch, creatief en probleemoplossend denken. Thissen: ‘In een dynamische omgeving leren kinderen zelfregie en zelfregulering. Ze leren communiceren en samenwerken en durven te experimenteren en fouten te maken.’